Chaos Knight

1165

Chaos Knight

Chaos Knight – Eski adı ile Nessaj

Yakın Dövüşçü – Sırtlayıcı – Engelleyici -Dayanıklı – İttirici – Tetikleyici

1

Chaos Knight Rehberi

EŞYALAR

2

Yetenek Geliştirmeleri

3

Chaos Knight Hakkında

Chaos Knight kuvvet sınıfındaki kahramanlar içinde en yüksek hasar verebilme potansiyeli olan kahramanlardan biridir. Kritik hasar özelliği ile karşı tarafa beklemediği yüksek hasarı verebilir, bunu sadece kendisinin değil ilüzyonlarının da yapması çok büyük bir artıdır. Işınlanma ve stun(durdurma) özelliği son derece güçlüdür. Chaos Bolt’un verdiği hasar ve süresi değişkendir, tamamen şansa bağlı bir etkidir herhangi bir algoritması yoktur. Kritik hasarı da aynı şekilde geliştirmenizi bağlı olarak yüzdesel bir şans ile hasarını ve sıklığını değiştirmektedir. Reality Rift özelliği ile diğer kuvvet kahramanlarında olmayan ışınlanma özelliği vardır. Bu özellikte seçeceğiniz rakip ile sizi aranızda bir noktaya ışınlar ve rakibin zırhını azaltırken size daha fazla hasar verme şansı verir. Son özelliği ilüzyondur. Eğer Choas Knight ile oynuyorsanız şansınız önemli bir faktör çünkü minimum adet değişmese bile +1 ilüzyon çıkması şansa bağlı olarak mümkündür. İlüzyonların bir diğer güzel yanı ışınlanma özelliğini kullandığınız zaman kontrol ettiğiniz kahraman ve ilüzyonların tam ortasına alacağınız rakibe çok kısa süre de çok fazla hasar verebilirsiniz. Rakibin bu kadar ilizyon içerisinde çok fazla şansı kalmamaktadır. İlüzyonlar kahraman ile aynı hasarı verip kahramanın 2 katı kadar hasar almaktadır.

Artılar

  • Hareket Hızı
  • Kuvvetli Zırh
  • Kullanışlı Yetenekler

Eksiler

  • Şansa bağlı kritik hasar
  • Yakın dövüşçü olması
  • Yüksek mana ihtiyacı

Chaos Knight Kullanımı

Eşya Kullanımı

Kuvvet kahramanı olarak oyun başında rakiplerle gireceğiniz mücadelelerde çok fazla mana ihtiyacınız olacak. Bunu karşılamak için Mango ve wand kullanışlı bir çözüm. Bunun yanında karşınıza uzaktan hasar veren kahramanlar olması ve gelişiminizin aksamaması için Tango ve Healing Salve uygun olacaktır. Ardından hızlı bir şekilde bot ve Power Treads çıkarmanız mantıklı olacaktır. Oyunun ilerlemesi ile beraber Echo Sabre art arda iki kere vurmanızı sağlayacak ve rakibinize kısa sürede hızlı hasar vermenizi sağlayacak. Echo Sabre yaparken alacağınız Ogre Club size +10 kuvvet ve hasar sağlarken, Oblivion Staff +10 tüm özellikler ve esas 75% mana yenilemesi sağlayarak daha uzun vadede mana sorununuzu çözecektir. Bu aşamadan sonra bazı oyuncular Heart of Tarrasque’yi tercih ederken benim tavsiyem Manta Style olacak. İki ilüzyon ile ışınlanma ve durdurma özellikleri ile sataşmalarda rakibe karşı erken üstünlük sağlayacak. Yine aynı şekilde para kazanmanızı da hızlandıracak. Phantasm özelliğinizden gelen ilüzyonlar ile birleştirerek kalabalık bir ekip ile mücadeleler de sizi avantajlı kılacaktır. Manta Sytle sonrası Heart of Tarrasque ve Assault of Cuirass değerlendirebileceğiniz diper opsiyonlar olacaktır. Karşınıza gelecek kahramanlara göre Black King Bar da tercih edebileceğiniz bir eşyadır. Çok fazla büyüye maruz kalıyorsanız düşünebilirsiniz ama ilüzyonlarınız ile beraber mücadeleye girdiğinizde rakibin size hasar vermesini kolaylaştırdığı için ben tercih etmiyorum. Oyun normal sürenin üstüne çıkarsa veya elinizde bu itemlardan sonra da altınınız olması durumunda Eye of Skadi tercih edebilirsiniz.

Koridorda Gelişme

Koridor sürecinde Chaos’un biraz daha pasif takılmasında fayda var, eşya alabilmek ve level atlayabilmek esas amaç olmalı. Chaos’un koridorda uzaktan hasarlı bir kahraman ile beraber gelişmesi iyi olur. Özellikle susturma ve/veya yavaşlatma özelliği olan bir kahramanla beraber ise rakibi öldürmek için son derece elverişlidir. Koridorda fırsatları kollamakta fayda var ama ilk amaç gelişmek ve altın kazanmak olmalı. Power Treads ve yeterli mana olana kadar gelişmekte fayda var.

Savaş Stratejisi

Temel eşyaları topladıktan sonra savaşmak için uygun fırsatları kollamalısınız. Mana ve ani hasar özelliklerinizin ilk aşamlarda size sıkıntı çıkarabileceğini unutmayın. Mümkünse mana ve canınız full değilse saldırılarda çok ön planda olmayın. Garantici olun. Saldırı için uygun adayı seçtikten sonra rakibin özelliklerini ve eşyalarını analiz edin. Beraber saldıracağınız kahramanın özelliklerine de hakim olun. En önemli konulardan biri de sol alttaki mini haritaya hakim olmak. Saldırı da beklenmedik misafirlerle karşılaşmak istemezsiniz. Saldırıya gitmeden Ping atarak arkadaşlarınızı önceden alarma geçirin. Saldırıda gece ve görünmez alanlarda ani girişler ile fazladan bir iki hasar vermenizi sağlayabilirsiniz. Çifte Hasar, ilüzyon gibi ek özellik bulduysanız çok yaralı olacaktır. Choas boltu genelde saldırdığınız rakibe atarsınız ama duruma göre diğer kahramana atıp siz rakibinize saldırmaya da devam edebilirsiniz. Saldırı sonrası rakibinizi aldıktan sonra başka koridorda altın kasmaya devam edebilirsiniz, mana ve can yenilenmesi için biraz süreye ihtiyacınız olacaktır.

Savaş ve Gelişim

İlüzyon özelliğiniz ile kuleleri daha etkin bir biçimde yıkabilirsiniz, tercihen bir iki rakip ölüyken yapmanızda fayda var. İlüzyonlarınızı saldırı öncesi veya saldırı anında kullanabilirsiniz, bunu duruma göre değerlendirin. Ben genelde saldırı öncesi kullanmayı tercih ediyorum. Reality Rift ile rakipleri aranıza alabileceğiniz için önceden kullanmakta fayda var. Chaos Bolt(durdurma) kullanmadan ekibinizi iyi tanımakta fayda var, aynı anda atılan durdurma büyüleri size zaman kaybettirecektir. İlüzyonlar çok uzun süreli değiller o yuzden ilüzyonlar ile savaşıp işinizi bitirmekte fayda var, çok erken açmamanızı öneririm.

Chaos’un ilüzyonları sayesinde koridorda ilerlemesi son derece hızlı olacaktır ve rakipler de sizden çekineceketir. Bu yuzden ekibiniz bir koridordan ilerlerken siz de diğer koridordan ilerletip rakibin tek bir koridora saldırmasını engelleyebilirsiniz. Kuleye saldırırken ana kahramanı kacırıp ilüzyonları kuleye ya da diğer kahramanlara yönlendirebilirsiniz. Eğer ekibinizde başka taşıyıcı yoksa oyunu erken bitirmenizde fayda var, rakibin güçlenmesi sizi zorlayacaktır. Chaos oyunun ortalarında rakibe göre çok avantajlı durumda olur, oyunu çok uzatmamanız bu yuzden önemlidir. Zafer geciktikçe güçlenen ve eşya kasan rakiplere karşı üstünlüğünüz git gide azalmaktadır.