Gragas Rehberi

2584

Gragas Rehberi yazımızda kahramanın temel özellikleri ve etkili bir oyun için yapmanız gerekenleri özetledik.

Ölümcül eşyalı nerfler ve agresif AD ormancı olan nerflerden faydalanan Gragas güvenilir bir ormancı olarak kendisini gösteriyor. Bunun gerçekleşmesinin nedenleri arasında 7,2’deki erken zırhların onun ormanda daha rahat olmasını sağlamaktır. Yeni gelen son hantallığına rağmen, oyun değiştiren kalabalık kontrol kabiliyetleri ile takım savaşı akışı kontrolüne yardımcı olan üst sınıf bir ormancı olarak kalmayı sürdürüyor.

Gragas Rehberi – Rünler

Saldırı Hızı Kırmızıları, Zırh Sarıları, Gelişmiş Büyü Direnci Mavileri, Güç Mührü

Saldırı hızı kırmızıları ormanı çok daha hızlı temizlemenize yardımcı olacaktır ve zırh sizi orman temizlemenin başlarında daha da canlı tutacaktır. Aynı zamanda normalde daha AD-odaklı olan agresif ormancılar tarafından istila edilemeye karşı yardımcı olur.

Ggragas Rehberi – Kabiliyetler

Maharetteli on ikili size iki şey sağlar.  İlk olarak Meditasyonun mana rejenerasyonu Gragas’a başta ve sonda sürekli olarak sağlığını korumak için sihirdarları kullanmasında yardımcı olur. İkinci olarak Doğasever’in Hediyesi Gragas’a ekstra patlama ve başlarda mükemmel tempo artışı sağlar.

Azim’deki on sekiz Gragas’ın kabiliyetlerinin uzayan dönemlerde savaşta kalmasına yardımcı olur. Korkusuz ve Colossus’un Cesareti Gragas’a takımı için savaşmaya başladığında tankvar bir yapı sunar. Rün zırhı da pasif rejenerasyonuna ve Colossus’un Cesareti tarafından verilen kalkana yardımcı olur. Kalın Deri de sağlığını korumaya yardımcı olacaktır.

Gragas Rehberi – Yetenek Seviyesi

İlk altı seviye: QWEEER

E’yi maksimum yapmak Gragas için en iyisidir çünkü E’si üzerinde temel hasar artışına karşılık daha fazla patlama hasarı uygularsınız. Aynı zamanda mana masrafları sürdürülebilir kalırken iyileşme önemli ölçüde azalır. Dahası çalma ve kovalama potansiyeli daha düşük iyileşme vücut darbeleri ile daha fazladır. Aynı zamanda orman temizlemede hasar kaybetmezsiniz çünkü Q’nun minyonlara azalan hasarı Q’nun sadece temel hasar olarak %5 daha fazla uygulaması sağlar. Bu E’den gelen hasarın aslında Q’dan daha güçlü olması anlamına gelir.

W saniyesini maksimum yapmak iki nedenden dolayı oldukça iyidir. İlk olarak seviye başına hasar azalmasını arttırırsınız. İkinci olarak da W’den sürekli olarak sağlık hasarını yüzdesine erişim sağlamak daha büyük canavar ve nötr görevleri almak için idealdir. W için iyileşme de seviye başına azalır ve bu şekilde hasar azalma ve daha hızlı ve sık hasar vermeye erişim sağlar. Seviye 5 W’de her dört saniyede bir 2,5 saniyelik hasar azaltmaya erişiminiz olacak ve eğer iyileşme azaltmanız varsa oyun dışı kalma süreniz 0,1 saniye olacak. Alabiliyorken en sonu alın ve Q’yu en son maksimum yapın.

Gragas Rehberi – Geliştirme Seviyesi

Orman Gragas’ı geliştirmek için AP yerine tankvari olmaya odaklanmalısınız. Genel olarak Gragas kabiliyetleri üzerinde %240 AP gibi kötü bir oranına ve tüm tam patlama kombosu ile vurmak için belirsizliğe sahiptir. Bunun gibi Gragas güveilir olmayan her şeyi ortaya koymak yerine sürekli vuruş kabiliyetleri ile dövüşte kalmak için tank eşyaları alabilir.

  1. Botlar
  2. İz Sürücünün Bıçağı (Cinderhulk)
  3. Ninja Tabi
  4. Ruh Serabı
  5. Buzdoğan Eldiven
  6. Randuin’in Alameti
  7. Koruyucu Melek

Gragas Rehberi – Oynama Stratejisi

Oyunun başı,

hatlarını en optimum şekilde etkilemek için yol açmayla ilgilidir. Rengar veya Graves’i seçmek yerine daha az hasar alacak olsanız da, hatları aşırma kabiliyetiniz etkili bir şekilde daha erken meydana gelmektedir. Seviye 3’te ideal olarak kırmızı yavaş vurma, bir saniyelik sersemletme ve birini yakalamaya ve takip etmeye izin veren %40 yavaşlatmaya erişebileceksiniz. E-Q kombosu ile takip edebilme ve E-sıçrama ile çok daha uzaktan şüphelenmeyen düşmana saldırma gibi karşı saldırılarınız da etkili olacaktır. Seviye 6’da sonundan yer değiştirmeniz her şeyi sağlayacaktır. Ama aynı zamanda bedava altın ve deneyim bekleyen takımıza geri götürdüğünüzü varsayarak E ile yakalanan hareketsiz şampiyonun canlı çıkması imkansız olacaktır.

Oyun Ortası;

Varlığı ve tehditleri, korumaları yenmek ve Vücut darbesi ve Patlayan Fıçı ile iyileşmeyi azaltmak için İz Sürücü bıçağı ile artar. Çatışmalar ve takım dövüşleri de oldukça iyidir ve Gragas oyuncuları, düşman ormanına savaşa başlamak ve takımları için tank olmayı sağlamak için girerek sürekli olarak aktif olmak isteyeceklerdir. Gragas uzatılmış savaşlarda düşmanı sürekli olarak rahatsız edecektir ve taşıyıcılarının parçalamaya devam etmesi için hedefine kilitlenecektir. İdeal olarak hızlı yürüyüşleri sürekli olarak kontrol etmek, raptorları çalmak ve düşman ormanında Scryer’ın Çiçeklerini çalmak için E-Q kombosunu kullanmak isteyebilirsiniz.

Oyun Sonu;

Takımınızla kalın ve darbe alanın ve takıma yöneltilen kalabalık kontrolünü alanın siz olduğunuzdan emin olun. Savaş başladıktan sonra, ya düşman ön cephe tanklarının yerini değiştirmeye ve dalıcıları ana hasarlarla ilgilenenlerden uzağa sürmekle ya da hemen hasarla ilgilenenlere dalarak onları sonunuzla ön cephelere çekmeye çalışın. Oyun dışı kaldığınızda görsel kontrolü korumaya çalışın ve büyük gövdenizi bilgi almak için kullanın.

Diğer league of legends haberlerine buradan ulaşabilirsiniz.