Juggernaut

1286

JUGGERNAUT

Juggernaut eski ismi ile Yurnero

Yakın Dövüşçü – Sırtlayıcı – İttirici – Kaçış

1

Juggernaut Rehberi

EŞYALAR

2

Yetenek Geliştirmeleri

1

Juggernaut Hakkında

Juggernaut Dota’nın ilk sürümlerinden itibaren en çok tercih edilen herolardan bir tanesi. Oynaması zevkli ve başta bir çok kahramana göre verdiği yüksek hasarlar ile tercih ediliyor. Sadece oyun başında değiş oyunun ortalarında ve sonunda geliştirmenize bağlı olarak bu avantajını sürdürür. Keskin kılıç darbeleri, blade fury ile büyülerden etkilenmeden etrafına verdiği yüksek hasar başta rakip takım için son derece can sıkıcıdır. Healing Ward’ı dost birimleri iyileştirirken gelişmeniz ile beraber Omnislash ölümcül hasarlara neden olacaktır. Juggernaut kullanmak bana hep estetik gelmiştir, kılıcı ile dans eden bir savaşçı; Juggernaut nam-ı diğer Yurnero.

Artılar

  • İlk Kan bonusu için ideal
  • Omnisplash tüm oyun boyunca son derece kullanışlı
  • Blade Fury özelliği Black King Bar’dan etkilenmiyor.
  • Durdurma veya yavaşlatma özelliği olan bir dost kahraman ile beraber koridoru domine edebilir.
  • Hızlı

Eksiler

  • Düşük mana seviyesi, Blade Fury + Omnisplash’ı arka arkaya kullanırsanız muhtemelen tüm mananız bitecektir.
  • Yakın dövüşçü olması
  • Yüksek mana ihtiyacı

Juggernaut Kullanımı

Genel Tavsiyeler

Juggernaut ile güvenli koridorda destekçi bir kahraman ile ilerlemek en ideal oyun başlangıcıdır. Eğer ormanda gelişmeyi düşünüyorsanız Battle Fury’i hızlı tamamlayıp düşman baskınlarına erken girmenizde fayda var. Takım için ve gelişiminiz için hızlı eşya tamamlamak son derece önemli. Aghanim’s Scepter yaparak Omnisplash özelliği geliştirilip rakip kahramanlara yüksek hasarlar verilebilir. Aghanim ile beraber Desolator yapmanız da son derece etkili olacaktır. Oyunun ortaları Juggernaut’ın en verimli zamanlardır. Omnisplash ile rakipleri keserek skorunuzu artırmalısınız. Oyunun sonuna doğru karşınızda güçlenen bir Spectre veya Anti-Mage varsa sizin için sorun yaratabilir.

Blade Fury

Oyundaki bir çok özelliğe göre Blade Furry karşınızdaki oldukça yüksek hasar verecektir. Oyunun ortalarına göre göreceli olarak daha normalize olur. Blade Furry kullandığınızda büyülerden ve bir çok hasardan etkilenmezsiniz.
Phase Boots tamamladıysanız rakiplerinizin sizden kaçması zorlaşacaktır. Blade fury açıkken sağ tıklamak yerine sol tık ile ilerlemek daha etkili olacaktır. Blade Fury bittikten sonra rakibinize tekrardan saldırı komutu vermeyi unutmayın. Karşınızda durdurma(Stun) özelliği olan kahramanlar varsa Blade Fury’i hazırda tutmanızda fayda var. Ulti özelliğiniz olan Omnislash’ı attıgınızda rakibin arkasına düşebilirsiniz, buradan yine Blade Fury kullanarak minumum hasar ile uzaklaşabilirsiniz. Kulelere saldırırken rakibinizin deny(inkar etme) yaptıgını görüyorsanız, kuleyi alabilmek için blade fury yine mantıklı bir seçenek, şansınızı artıracaktır.

Healing Ward

Healing ward’ın oyun içinde size katkısı son derece yüksek. Can yenilenmesini küçümsemeyin, oyunda kaldıgınız sürede karşınızdaki rakibe daha fazla hasar verip daha uzun süre karşınında durabilmenizi ve savaşlarda hazır olmanızı sağlayacaktır. Ward’ı düzgün kontrol edebilirseniz rakiplerin onu yoketmesini de engellemiş olursunuz.
Healing Ward’ın bir diğer kullanışlı yerin kulelere saldırırken ekibinizin canının yükselmesi ve ekip halinde kuleyi daha kısa sürede almanızı sağlayacaktır. Blade Fury’i 4.seviyeye yükseltmeden Healing Ward’ı 2. seviyeye çıkarmanızda fayda var. Seviye 1 de kalan healing ward tam anlamıyla verim almanız için yetersiz kalacaktır. Blade Fury’i 4. seviyeye çıkardıktan sonra Healing Ward’ı 4.seviye çıkarmanızda fayda var.

Blade Dance

Bu özellik Yurnero’nun atak hızını artırmasına yardımcı olur. Bunun arkasında teknik kısımları olmasına ragmen kısaca anlatmak gerekirse. Oyundaki diğer kahramanlar genellikle 1.7 BAT seviyesinde atak yaparlar. Yani Atak hızınız 100 iken 1.7 saniyede bir vuruş yaparsınız, Ama blade dance ile Yurnero 1.7 saniye yerine 1.4 saniyede bir vuruş yapar. Bu da onu diğer kahramanlara göre 15% daha fazla artak hızına erişmesini sağlar. Tabiki sadece bu özellik değil, aldıgınız eşyalar ve geliştirdiğiniz özelliklere bağlı olarak da değişik. Dota 2’de ulaşılabilecek maximum atak hızı 600, atak hızınızı artırarak daha hızlı vurabilirsiniz. Kritik hasar vurmanızı ve Battle Fury yapmnız durumunda etraftakilere de hasar vermenizi kolaylaştırıyor.

Omnisplash

Oyunun başlarında son derece etkili olan bir özellik, fazladan leş sayısı almanızı sağlayacaktır. Oyunun ilerleyen aşamalarında da sizinle başbaşa kalan rakiplerinizde bir korku uyandıracaktır. Aghanim’s Scepter yapmanız durumunda sekme sayısını ve hasarını artırarak oyunun sonlarında etkili bir özellik olamaya devam edecektir.