PUBG’nin yeni kış haritası Vikendi hakkında bilmeniz gerekenler

1499

PUBG’nin yapımcıları tarafından uzun süredir sözü verilen kış haritası Vikendi nihayet test sunucusundaki yerini aldı.Yurtdışındaki Christmas kutlamalarına yetiştirilmesi beklenen harita, beta programına katılmış olan şanslı oyuncular tarafından oynanabilir hale geldi.

Vikendi nasıl bir harita?

6×6 km büyüklüğündeki Vikendi haritasında oyunlar Erangel ve Miramar’a kıyasla daha hızlı, ancak Sanhok’a göre daha fazla taktik deneyim istediği söylenebilir. Oyuncular başlangıç bölgesinde oyuna giriş yapmak için beklerken birbirlerin elma yerine kartopu fırlatabiliyorlar. Arabalar ise karlı ve buz tutmuş yollarda kaymaya daha müsait. Hız yaptıkça kullanılan arabanın kontrolü kaybolabiliyor, buzlu zeminde ise arabanın ivmelenmesi uzun sürebiliyor.

PUBG'nin yeni kış haritası Vikendi hakkında bilmeniz gerekenler - ProGamerTR

Dahası, harita tamamen karla kaplı olduğu için oyuncuların ayak ve lastik izi takip edebilmeleri mümkün. Özellikle bulunduğunuz bölgeden kısa süre içinde geçen bir rakibi bu sayede fark edebiliyorsunuz. Ancak gerçek hayatta olduğu gibi lastik ve ayak izleri sonsuza dek orada durmuyor, bir süre sonra kar üzerini kapatabiliyor.

Strateji ve silah kullanma becerisi önemli

Oyun başladıktan sonra diğer haritalarda olduğu gibi bölüm, halka halka küçülmeye başlıyor. Halkaların küçülme hızı Vikendi’nin yanı sıra Erangel ve Miramar haritalarındakiyle aynı oranda. Ancak Sanhok’un bir benzeri olarak 4. evreden sonra alanların küçülme hızı düşüş gösteriyor. Bu da oyuncuların hem silah kullanma becerilerini, hem de hayatta kalma stratejilerini önemli hale getiren bir etken.

Nesnelerin spawn olma oranı yükseltildi

PUBG’de başarıya giden yol, iyi silah ve bol mühimmattan geçiyor. Malum olduğu üzere de her bir haritada nesnelerin ortaya çıkma (spawn) oranı bölgeden bölgeye değişiklik gösterebiliyor. Erangel ve Sanhok’un aksine Vikendi’nin item spawn oranı daha farklı. Üçüncü seviye kasklar ve yelekler diğer haritalardan daha sık spawn ediliyor. Keza sis bombaları da oyuncuların karşısına daha sık çıkabiliyor.

Yeni silah ve araç eklendi

Son olarak haritaya G36C isminde yeni bir silahın eklendiği müjdesini de vermiş olalım. Tek seferde 30 mermi alan bu silah, ek şarjör kullanıldığında 40 mermi kapasitesine kadar çıkabiliyor. Kullandığı mermi ise 5.56 mm’lik.

Haritada bulunan son yenilik ise Snowmobile isimli kar aracı. Bu araç isminden de anlaşılacağı üzere karda hızla hareket etmek için ideal bir çözüm.